Ko smo mi

Odbojkaški klub u Mrkojevićima formiran je 2015.godine, pravno postoji od 2016.godine pod imenom Omladinski odbojkaški klub „Mrkojevići“.

Prvo okpupljanje i zvaničan upis prve generacije Škole odbojke „Mrkojevići“ počeo je 6. maja 2015.godine, to je ujedno i datum koji se obilježava kao godišnjica našeg kluba. Treninzi i ostale planirane aktivnosti u početku se se organizovale na otvorenim, betonskim terenima Osnovne škole „Mrkojevići“ u Pečuricama. Sa prvom generacijom Škole odbojke rukovodili su profesori fizičkog vaspitanja, Elvir Bajramović i Vladan Mihailović.

Stara priča u ovom kraju kod Bara, o nedostatku fiskulturne sale, uticala je na to da se već poslije nekoliko mjeseci moglo desiti gašenje projekta tadašnje Škole odbojke „Mrkojevići“. Međutim, zajedničkom odlukom trenera i većine roditelja ugovara se zakup fiskulturne sale u Starom Baru i nastavak svih programskih aktivnosti koje će u kratkom periodu dovesti do klupse odbojkaše renesanse u Mrkojevićima.

11.02.2016.godine, Uprava za mlade i sport rješavajući po zahtjevu Omladinskog odbojkaškog kluba „Mrkojevići“ sa sjedištem u Baru, donosi rješenje i utvrđuje da isti ispunjava uslove za obavljanje sportske djelatnosti – odbojke i upisuje se u Registar sportskih organizacija. („Sl. list RCG“, broj 60/02 i ,,Sl. list CG”, broj 32/11).

25.06.2019. godine, Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, rješavajući po zahtjevu Omladinskog odbojkaškog kluba „Mrkojevići“, donosi rješenje sa kojim se usvaja zahtjev istog i potvrđuje se usklađenost rada, organizacije i opštih akata sa Zakonom o sportu (,,Sl. list CG“, br. 44/18).

U periodu našeg postojanja odigrali smo veliki broj prijateljskih i zvaničnih utakmica. Bili smo domaćini nekoliko odbojkaških turnira, kao i gosti na sličinim širom Crne Gore.

Isto tako, njegujemo prijateljski i sportski odnos sa svim odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori.

Učesnici smo takmičenja svih  pet sezona „Eko mini odbojke“, koja se organizuju pod okriljem Odbojkaškog Saveza Crne Gore. Takođe, sa prijavljenim selekcijama nastupamo u  pionirskim i kadetskim ligama Crne Gore.

Naš klub ne pravi šampione, oni se rađaju. U našem klubu treniraju djeca koja žele da postanu zdrave i kvalitetne ličnosti!

X